Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Το δίκτυο Tor δέχτηκε επίθεση πιθανώς από ερευνητές

Σύμφωνα με το δίκτυο Tor, που χρησιμοποιείται για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας των χρηστών κατά το web browsing, δήλωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου 2014.

Από το δίκτυο Tor πιστεύουν πως η επίθεση προήλθε από ερευνητές του CERT (Carnegie Mellon’s Computer Emergency Response Team) και όχι από κάποιον κλέφτη προσωπικών δεδομένων ή κυβερνητικές υπηρεσίες.

Φήμες αναφέρουν ότι οι ερευνητές του CERT ακύρωσαν μία ομιλία που θα έδιναν στο συνέδριο Black Hat φέτος, με θέμα τις πιθανότητες να καταφέρει κάποιος να παραβιάσει το δίκτυο και τη προστασία που προσφέρει, και λέγεται ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν μίλησαν, επειδή τελικά τα κατάφεραν.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσα δεδομένα κατάφεραν οι εισβολείς να αποσπάσουν και να αποθηκεύσουν, καθώς από το Tor δεν μπορούν να πουν κάτι με βεβαιότητα, αλλά τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι καλά, ειδικά για ένα δίκτυο που προστατεύει την ιδιωτικότητα.

Αν όμως, η παραπάνω επίθεση έγινε για ερευνητικούς λόγους, τότε από το CERT θα έρθει το απαραίτητο feedback ώστε το Tor να βελτιωθεί.

Όλα αυτά, ανακοινώθηκαν μετά από την απόφαση της Ρωσίας να προσφέρει 100 χιλιάδες δολάρια σε όποιον σπάσει το Tor.

Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου