Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα!


Κινητό τηλέφωνο και η επιβάρυνση που προκαλεί στην Υγεία!

Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το Smartphone μας, το κουβαλάμε πάντα μαζί μας, ενώ κάποιοι από εμάς δεν αρκούμαστε στη μια συσκευή! Συνηθίζουμε να έχουμε  μαζί μας 2 και 3 συσκευές.
Σκεφτήκατε ποτέ τη βλάβη που μπορεί να προκαλεί στον οργανισμό μας η ακτινοβολία από το κινητό τηλέφωνο?

Στην πιο κάτω θερμική φωτογραφία, στα αριστερά μπορούμε να δούμε το κεφάλι πριν από την χρήση τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και δεξιά μετά από 15 λεπτά ομιλίας. 

Βλέπουμε με το κίτρινο και κυρίως με το κόκκινο την θερμική ενέργεια που υπάρχει στο κεφάλι. Δηλαδή με την χρήση του κινητού τηλεφώνου ανεβαίνει κατά πολύ η θερμοκρασία κάτι που προκαλεί σοβαρές βλάβες στους ιστούς και τα κύτταρα.
Από μελέτες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι για κάθε ένα λεπτό χρήσης του κινητού τηλεφώνου, πρέπει να κάνουμε διάλειμμα 5 λεπτά, κάτι όμως που ποτέ δεν παρατηρείται. Αντιθέτως, πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να μιλάμε με τις ώρες!
Είναι σημαντικό λοιπόν να χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο με προσοχή και φειδώ!
Τέλος, είναι όταν αγοράζουμε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας να ενημερωνόμαστε για την τιμή SAR η οποία υποδηλώνει πόση ακτινοβολία εκπέμπει η συσκευή. Όσο μικρότερη, τόσο το καλύτερο και φυσικά να είναι οπωσδήποτε κάτω από 1W/Kg, αν και στην Ευρώπη το ανώτερο επιτρεπτό όριο είναι 2W/Kg.
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου