Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

H πρώτη διαδικτυακή... ληστεία του Bitcoin

Σίγουρα όλοι έχετε δει την διαφήμιση "Ποιος είναι ο Neo.."  Όσοι δεν έχετε διαβάσει τι σημαίνει ο Neo δείτε την προηγούμενη δημοσίευση μας "Who iS Neo?"

Μετά το πρώτο «λουκέτο» σε ανταλλακτήριο bitcoin, ήρθε και η πρώτη διαδικτυακή ληστεία στο ψηφιακό νόμισμα.


Η Flexcoin, τράπεζα bitcoin με έδρα τον Καναδά, έπεσε θύμα χάκερ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε «τρύπες» στο σύστημά της και έκλεψε και τα 896 bitcoin που είχε αποθηκευμένα. 

Η αξία τους υπολογίζεται σε 600.000 δολάρια.

Η Flexcoin ανακοίνωσε ότι «κατεβάζει ρολά», καθώς όπως παραδέχτηκε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της «δεν έχει τα μέσα, τα περιουσιακά στοιχεία ή οποιοδήποτε τρόπο για να καλύψει τις απώλειες». Δήλωσε, επίσης, ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τον εντοπισμό του χάκερ.

Σε επικοινωνία που είχε το Sigmalive με τον Γεώργιο Παπαγεωργίου Διευθυντή επιχειρήσεων Neo bee, αναφέρθηκε ότι το περιστατικό αφορά ένα από τα μικρότερα ανταλλακτήρια, το οποίο είχε ελλείψεις τεχνολογίας κάτι που σε καμία περίπτωση ισχύει ούτε για το πρωτόκολλο του Bitcoin γενικά αλλά ούτε και για την εδώ επιχείρηση.

Εδώ, είπε, έχουν ληφθεί εξαρχής πρόσθετα αυστηρά μέτρα, τεχνολογικά και σχεδιασμού ώστε να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα.

Πηγή: sigmalive
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου