Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο οκταπύρηνος MT6592 της MediaTek ταχύτερος από τον Qualcomm Snapdragon 800

Πονοκέφαλο στην Qualcomm και στην Samsung θα αποτελέσει το νέο SoC (System-on-Chip) της MediaTek για φορητές συσκευές όπως tablets και smartphones με την ονομασία MT6592. Το νέο οκταπύρηνο SoC της Ταϊβανέζικης εταιρείας έχει αναφερθεί ότι κερδίζει το Qualcomm Snapdragon 800 SoC τόσο σε επιδόσεις όσο και στον τομέα της κατανάλωσης. Το παραπάνω βεβαίως συμπέρασμα, τουλάχιστον στον τομέα της απόδοσης, βασίζεται σε ένα γράφημα που αφορά σε κάποιο run στο Antutu benchmark, ενώ δεν διευκρινίζονται οι συσκευές και οι συνθήκες.

Αν πάντως αληθεύει το σκορ των 29600 πόντων στο Antutu, τότε ένα smartphone με το νέο κορυφαίο chip της MediaTek είναι ταχύτερο από οποιαδήποτε συσκευή ενσωματώνει το Snapdragon 600 και αποδίδει σχεδόν το ίδιο καλά με τις συσκευές που φορούν το 800άρι SoC της Qualcomm ή το Tegra 4 της Nvidia.

Το MT6592 είναι ένα οκταπύρηνο chip που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Cortex-A7 τηςARM. Και οι οκτώ πυρήνες γενικής χρήσης είναι ικανοί να λειτουργήσουν σε συχνότητες λειτουργίας έως και 2GHz, ωστόσο στο τεστ που αναφέραμε, η συχνότητα λειτουργίας τους δεν ξεπερνούσε τα 1,7GHz. Αν η συχνότητα ρυθμιστεί στα 2.0GHz, τότε το οκταπύρηνο chip της MediaTek αγγίζει σε απόδοση αυτή των καλύτερων chips των Qualcomm και Nvidia, αν και όπως είναι γνωστό, τα chip των δύο τελευταίων είναι τετραπύρηνα. Η Samsung στον Exynos 5 Octa, που βασίστηκε στην αρχιτεκτονική Big.LITTLE της ARM, χρησιμοποιεί τέσσερις πυρήνες Cortex-A7 και τέσσερις Cortex-A15, οπότε λογικά, περιμένουμε το νέο chip της MediaTek να είναι λιγότερο ενεργοβόρο από την λύση της Κορεάτικης εταιρείας.
Λέτε σύντομα να δούμε κινέζικα κινητά να "φορούν" αυτό το τέρας και να μην κοστίζουν περισσότερο από €300-€400; Πολύ πιθανό!
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου