Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Επιστήμονες δημιούργησαν πλήρως λειτουργικούς εγκεφαλικούς νευρώνες από δερματικά κύτταρα ποντικιών

Αν αναρωτιέστε για την επιλογή της φωτογραφίας με τους ήρωες καρτούν Pinky and the Brain, πιθανόν να σας λυθεί η απορία διαβάζοντας για το επιστημονικό επίτευγμα του επαναπρογραμματισμού απλών δερματικών κυττάρων σε νευρώνες.

Επιστήμονες από το Κέντρο Συστημάτων Βιοϊατρικής (LCSB) του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, κατάφεραν να εμφυτεύσουν επαναπρογραμματισμένους νευρώνες από δερματικά κύτταρα στον εγκέφαλο ποντικιών, για πρώτη φορά με μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η Ρωσία προσφέρει 100 χιλιάδες δολάρια σε όποιον σπάσει το Tor

Η Ρωσική Κυβέρνηση, προσφέρει 100 χιλιάδες δολάρια σε όποιον κατορθώσει να τους επιδείξει τον τρόπο αλλά και την τεχνολογία, η οποία θα μπορεί να εντοπίζει χρήστες που θα προέρχονται απο το Tor.

Το Tor (The Onion Router) είναι ένα σύστημα που δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα ανωνυμίας στο Internet.

Το δίκτυο Tor δέχτηκε επίθεση πιθανώς από ερευνητές

Σύμφωνα με το δίκτυο Tor, που χρησιμοποιείται για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας των χρηστών κατά το web browsing, δήλωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου 2014.

Από το δίκτυο Tor πιστεύουν πως η επίθεση προήλθε από ερευνητές του CERT (Carnegie Mellon’s Computer Emergency Response Team) και όχι από κάποιον κλέφτη προσωπικών δεδομένων ή κυβερνητικές υπηρεσίες.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά στη μετάδοση δεδομένων πέτυχαν Δανοί ερευνητές του DTU (Τεχνικό Πανεπιστήμιο Δανίας), και συγκεκριμένα η ομάδα HSOC (High-Speed Optical Communications) στο DTU Fotonik.

Η ομάδα ξεπέρασε προηγούμενο ρεκόρ ερευνητών του Karlsruhe Institut für Technologie, αποδεικνύοντας ότι είναι δυνατή η μετάδοση 43 terabits/ δευτερόλεπτο με ένα και μόνο λέιζερ στον μεταδότη. Αντίστοιχα το προηγούμενο ρεκόρ της γερμανικής ομάδας ήταν 32 terabits/ δευτερόλεπτο.