Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

H Google χαρτογραφεί το υγιές ανθρώπινο σώμα

Στοχεύει στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία ασθενειών.

H Google, μέσω του εργαστηρίου καινοτομίας, ονόματι Google X, βάζει πλώρη για τα ενδότερα του ανθρώπινου σώματος μέσω του project Baseline Study, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ερευνητές “διαγράφουν” τελείως τον ιό HIV από τα ανθρώπινα κύτταρα

Μέχρι στιγμής ο ιός HIV δεν επιδέχεται θεραπείας γιατί εγκαθιστά το γονιδίωμά του στο ανθρώπινο DNA τόσο ύπουλα που είναι αδύνατον για το ανοσοποιητικό μας σύστημα να το απομακρύνει.

Μπορεί οι τρέχουσες θεραπείες να είναι αποτελεσματικές ωστόσο χρειάζεται πολύχρονη θεραπεία με πολύ ισχυρά φάρμακα προκειμένου να μην επανεμφανιστεί ο ιός. Ερευνητές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Temple πάντως, βρήκαν το τρόπο για να αποκόψουν μια και καλή τον ιό HIV από το DNA. Οι επιστήμονες χρησιμοποιήσαν ένα “κλώνο” του RNA για τον εντοπισμό του ιού καθώς και ένα ένζυμο που βοηθάει στην απομάκρυνση του.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

MIT: ρομποτικό γάντι μας κάνει επταδάκτυλους – Οι εφαρμογές της τεχνολογίας [video]

Ένα ρομποτικό “γάντι” που τοποθετείται στο ανθρώπινο χέρι προσθέτοντας δύο επιπλέον δάχτυλα κατασκεύασαν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσσέτης (MIT).

Τα επτά δάχτυλα -πέντε φυσικά και δύο τεχνητά- κινούνται συγχρονισμένα αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητες χειρισμού των αντικειμένων.

Το σημαντικό είναι ότι τα δύο τεχνητά δάκτυλα κινούνται χωρίς να απαιτούνται εντολές.τα οποία στο μέλλον, μετά από τις αναγκαίες βελτιώσεις,

Φθηνότερες και αποδοτικότερες μπαταρίες από άμμο

Στο μέλλον θα φορτίζονται ευκολότερα και θα ζυγίζουν λιγότερο από τις συμβατικές

Έρευνα έδειξε ότι το διοξίδιο του πυριτίου έχει πολύ υψηλή ενεργειακή δυναμικότητα και οι άνοδοί του διαρκούν τρεις φορές περισσότερο από τις συμβατικές που βασίζονται στον άνθρακα

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ μπορεί να είναι φθηνό και άφθονο ωστόσο η προετοιμασία δεν είναι, καθώς οι νανοδομές που προκύπτουν δεν είναι ακόμα οικονομικά αποδοτικές για να παραχθούν σε κλίμακες κιλού.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ποιο είναι το μυστηριώδες superphone που σκοράρει 43.000 στο AnTutu;

Μία... "μυστηριώδης" συσκευή που ενσωματώνει το chip MT-6595 της MediaTek πραγματοποιείεμφάνιση-έκπληξη στην benchmarking εφαρμογή του AnTuTu, σκοράροντας μία εντυπωσιακότατη επίδοση που ξεπερνάει τα 43.000, όπως βλέπετε και στο ακόλουθο screenshot που την τοποθετεί στην κορυφή απέναντι σε άλλα άκρως ανταγωνιστικά μοντέλα.